Suomalainen junttikauhuelokuva valloittaa maailmaa – elokuvan ensimmäinen traileri julki!


Suomalainen junttikauhuelokuva Kyrsyä – Tuftland herättää suurta kiinnostusta maailmalla. Roope Oleniuksen ohjaama elokuva saa ensi-iltansa Other Worlds Austin elokuvafestivaaleilla Pohjois-Amerikassa, jonka jälkeen Kyrsyä-Tuftland nähdään myös Jaipur International Film Festivaaleilla Intiassa, jonne elokuva valittiin esikoisohjaajien Welcome Regard-sarjaan.

“Tuntuu aika hullulta, että meidän pieni elokuva valittiin 1700 elokuvan joukosta yksille maailman isoimmista festivaaleista. Jaipur International Film Festivaaleille on oikeastaan vaikeampi päästä sisään kuin Teatterikorkeakouluun Suomessa, joten saa olla enemmän kuin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, tästä on hyvä jatkaa kohti kotimaan ensi-iltaa” iloitsee ohjaaja Roope Olenius.

Elokuvan ensimmäinen traileri julki!

Härskin junttikauhun ensimmäisellä trailerilla nähdään mm Ria Kataja (Musta Jää, Yösyöttö) sekä Sampo Marjomaa (Hauskat Kotivideot).

 

Kyrsyä – Tuftland elokuvan kansainväliset myyntioikeudet siirtyivät hiljattain eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle EuroObscuralle. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa vuoden 2018 puolella. Elokuvan muissa päärooleissa nähdään Veera W. Vilo, Miikka J. Anttila, Saara Elina, Ari Savonen, Janne-Markus Kataja ja Neea Viitamäki.

Kuvia median käyttöön: https://drive.google.com/drive/folders/0B5g-SxDW-58tZ3BoWG83VzU2anM?usp=sharing

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland

Posted in Other | Comments closed

Rakastetun Topi Sorsakosken musiikki soi korkealla Sappeen huipulla ensi kesän ajan


 

Suursuosioon noussut On Kesäyö sai kantaesityksen 2013 Valkeakoskella, jonka jälkeen musikaali on nähty myös Vaasan Kaupunginteatterissa, kivuten teatterin historian eniten myyneeksi esitykseksi. Musikaalin on tähän mennessä käynyt katsomassa yli 60.000 katsojaa.

Topi Sorsakoski oli yksi Suomen ainutlaatuisimmista tulkitsijoista. Persoonallisella tyylillään suomalaisten sydämiin jäänyt Sorsakoski lauloi lukuisia legendaarisia kappaleita, joiden sanat ja miehen tulkinta ovat omiaan ilmentämään suomalaista sielunmaisemaa.

On Kesäyö -musikaalissa katsoja nousee tämän mieleenpainuvan hahmon kyytiin. Pitkä, hoikka kulkumies partoineen, pitkine hiuksineen ja stetsoneineen on ohjaksissa ja vie katsojaa hetken matkaa läpi elämäänsä. Kuvitteellisessa reissussa Olavi Virta matkakumppanina pysähdytään rikkinäisiin hetkiin ja rakkauden lumoihin. Lauletaan suomalaisten sydämiin juurtuneita ikivihreitä ja nauretaan hurtille huumorille.

Topi Sorsakosken roolissa nähdään sen ainoa oikea esittäjä Ilkka Koivula. Karismaattinen näyttelijä Ilkka Koivula tunnetaan useista kansainvälisistä ja kotimaisista elokuvarooleistaan, sekä teattereiden lavoilta vahvana esiintyjänä. Koivula on saanut Sorsakosken roolissa legendan eloon ennennäkemättömällä tavalla tulkiten hahmon eleet, äänen ja olemuksen täydellisesti. Naispäärooleissa lavalla loistavat Susanna Laine ja Mira Luoti. Susanna Laine on ilahduttanut vierailuillaan useilla teatterin lavoilla, sekä Paavilaisen ohjauksessa aiemmin mm. Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa ja Valkeakoskella Villit Vuodet! -musikaalissa. Hän työskentelee myös suositun Puoli Seitsemän -ohjelman juontajana. Laulaja ja näyttelijä Mira Luoti on tehnyt useita musikaali- sekä elokuvarooleja ja ottanut haltuun Suomen suurimmat musiikkifestivaalilavat suositun PMMP-yhtyeen toisena solistina. Olavi Virran roolin hoitaa jälleen taitavasti Jani Koskinen, tuntien Olavin tarinan kuin omat taskunsa. Jani Koskinen on myös tuttu teattereiden lavoilta pitkänlinjan näyttelijänä ja vahvana laulajana useiden musikaalien päärooleissa.

Musikaalin koreografiasta vastaa Daniel Paul. Daniel Paul on tunnettu koreografioistaan erinäisiin tuotantoihin niin tv:ssä kuin teattereiden lavoilla.

Ensi-Ilta 3.7.2018 Sappeen Kesäteatterissa Pälkäneellä

Ohjaus & käsikirjoitus: Heikki Paavilainen

Kapellimestari: Jukka Hänninen

Näyttelijäkaarti:

Ilkka Koivula

Jani Koskinen

Susanna Laine

Mira Luoti

Mikko Huoviala

Teemu Alanen

Koreografi: Daniel Paul

Kapellimestari: Jukka Hänninen

Puvustus: Arja Sahno

Maskeerauksen suunnittelu: Pirjo Laihiala

Maskeeraus: Jenni Artimaa

Orkesteri: Jyrki Telilä, Teemu Broman, Miika Perkiö ja Jukka Hänninen

 

www.suomenkesateatteri.fi

 

Lipunmyynti: lippupalvelusta kautta maan, ryhmälipunmyynti numerosta 0400- 810 710 tai
ryhmat(at)suomenkesateatteri.fi

 

Posted in Other | Comments closed

Suomalainen Kyrsyä – Tuftland elokuva saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Austin, Texasissa

 

 


Ensimmäiset kuvat elokuvasta julkaistu – mukana myös huippunäyttelijä Ria Kataja

Roope Oleniuksen esikoisohjaus Kyrsyä – Tuftland saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Other Worlds Austin-elokuvafestivaalilla joulukuussa. Festivaalijohtaja Bears Fonte kuvailee Austin Chroniclen artikkelissa Kyrsyä – Tuftlandia pohdiskelevaksi Wicker Manin ja Martha Marcy Mae Marlene sekoitukseksi. Festivaalin päätöselokuvana nähdään Linda Hamiltonin (lue = Sarah Connor Terminator, Terminator II) tähdittämä Curvature.

“Kuultiin ennakkoon paljon varoittelua siitä, että ei kannata odottaa liikoja suomenkielisen elokuvan pääsemisestä Jenkki-markkinoille. Nyt tuntuu upealta, että ovet ovat alkaneet aueta juuri Jenkkeihin ensimmäisenä, ja saan opiskeluvuosien jälkeen palata rapakon taakse ja näyttää mihin suomipoika on valmistumisen jälkeen venynyt.” – iloitsee elokuvan ohjaaja Roope Olenius

Naisvoittoisessa elokuvassa nähdään keskeisessä roolissa myös elokuvista Yösyöttö ja Musta Jää sekä vuoden 2016 teatterinäyttelijäksi valittu huippunäyttelijä Ria Kataja.

Kyrsyä – Tuftland on kotimainen mysteeri-trilleri, jonka kansainväliset myyntioikeudet siirtyivät hiljattain eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle EuroObscuralle. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa vuoden 2018 puolella. Elokuvassa nähdään myös Veera W. Vilo, Miikka J. Anttila, Saara Elina, Ari Savonen, Janne-Markus Kataja ja Neea Viitamäki.

Elokuvan tänään julkaistut kuvat saa ladattua täältä: https://drive.google.com/drive/folders/0B5g-SxDW-58tZ3BoWG83VzU2anM?usp=sharing

Austin Chroniclen alkuperäisen jutun voi lukea täältä:

https://www.austinchronicle.com/daily/screens/2017-10-30/other-worlds-goes-into-the-black-hole/

Kyrsyä – Tuftlandin esittelysivu Other Film Austinin sivulla: http://www.otherworldsaustin.com/tuftlandkyrsy

Lisätietoja:

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland

 

 

 

Posted in Other | Comments closed

Kyrsyä – Tuftland julkaisee kuvan ja saa kansainvälisen myyntiagentin

Kotimaisen mysteeri-trillerin Kyrsyä – Tuftlandin kansainväliset myyntioikeudet ovat siirtyneet eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle Yhdysvaltaiselle EuroObscuralle.

“Tuntuu aika mahtavalta, kun näin suuren työmäärän jälkeen joku juuri eurooppalaiseen kauhuun erikoistunut myyntiagentti Jenkeistä haluaa edustaa elokuvaamme maailmalla”, iloitsee itse Los Angelesissa opiskellut elokuvan ohjaaja Roope Olenius.

Vasta julkaistussa kuvassa esillä joukko elokuvan keskeisiä näyttelijöitä (vasemmalta oikealle) Ari Savonen, Miikka J. Anttila, Veera W. Vilo, Saara Elina ja Janne-Markus Katila.

Kyrsyä – Tuftland saa maailman ensi-iltansa vielä tämän vuoden puolella. Suomessa elokuva tulee teattereihin ensi vuonna.

 

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland

 

Posted in Other | Comments closed

Musiikkinäytelmä Badding keräsi Valkeakoskelle yli 24 000 katsojaa

 

Rauli ”Badding” Somerjoen juhlavuosi sai kunniakkaan päätöksensä Valkeakoskella saaden yleisöä kesäteatteriin yli 24 000 vierailijan verran. Otto Kanervan käsikirjoittama ja ohjaama Badding – Paratiisi musiikkinäytelmä oli Apianniemessä nähtävissä vain tämän kesän 2017 ajan.

”Kesä Apianniemessä on aina ollut iloa ja tunteita täynnä, tämä kesä oli jälleen upea esimerkki Valkeakosken hienosta yhteishengestä kun ajatellaan oman kaupungin kesäteatterin tarjontaa. Ihmiset ovat mukana fiiliksessä alusta loppuun saakka. Pääsimme hienosti tavoitteeseemme, emmekä jääneet paljosta ohi aiempien kesien ennätysyleisöihin. Otto kiittää ja kumartaa lainasta”. – Iloitsee käsikirjoittaja/ ohjaaja Otto Kanerva

Valkeakosken Kesäteatterin kesän 2017 väki kiittää kuluneesta kesästä ja toivottaa kaikille aurinkoista syksyä!

 

Posted in Other | Comments closed

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri teki yleisöennätyksensä

Tänä kesänä Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa nähtiin musiikkinäytelmä SUKLAASYDÄN, joka välillä sateisistakin keleistä huolimatta houkutteli katsojia paikalle yleisöennätyksen verran. Kesäteatterin tiloissa myös muu tuotettu ohjelmasisältö kuten Stand Up -komediaillat, sekä kehitysvammaisille suunnattu suvaitsevaisuuskonsertti ”Tule sellaisena kuin olet” saivat paikalle yleisöä.

”Noin 12.500 katsojan yleisöennätys kertoo, ettei Suomen kesä tullut yllätyksenä Hämeenlinnan kesäteatterin kävijöille. Nauru raikasi ja tunnelma oli koko kesän loistava. Ensi vuodeksi tavoitteena on katettu katsomo, jolle on ehdoton tilaus. Ihmiset ovat äänestäneet jaloillaan teatterimme suhteen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää 2018 ja tulemme edelleen tarjoamaan ”kansalle komediaa” mottomme mukaan.
– Iloitsee teatterinjohtaja Otto Kanerva

 

Kesällä 2018 Hämeenlinnassa nähdään Kaksi Puuta – musiikkikomedia Juha Tapion hiteillä maustettuna.

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri tuo ensimmäistä kertaa Suomessa teatterilavalle näytelmän, jonka yhden pilarin eli musiikin takana seisoo rakastettu laulaja Juha Tapio jo julkaistulla musiikillaan. Näytelmässä kuultavat Juha Tapion hienot laulut johdattelevat katsojan syvemmälle näytelmän teemoihin ja tunteisiin. Lopputuloksena on kokonaisuus, jossa musiikki ja suuret tunteet sonnustautuvat komedian kaapuun. Tästä on seurauksena hersyvän hauska ja riemukkaasti ilotteleva komedia taattuun Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin tyyliin.

“Meno tulee olemaan samantyylistä kuin Suklaasydämessäkin. Kesäteatterin tehtävä on tarjota huumoria, hyvin laulettua musiikkia, romantiikkaa ja koskettavuutta. Suklaasydän on osoittanut tämän väitteen pitävän paikkansa. Uskon, että jos katsoja piti Suklaasydämestä, osuu Kaksi puuta samaan hermoon. Meillä jatkaa myös tuttu nelihenkinen orkesteri. ”- kertoo Otto Kanerva

Kaksi Puuta – musiikkikomedian näyttelijäkaarti julkaistaan lehdistötilaisuudessa vuoden 2018 puolella. Luvassa on tuttuja kasvoja niin mikrofonin takaa, kameran edestä kuin teatterinlavoilta. Ensi-ilta on kesäkuussa 2018.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin poppoo kiittää ja kumartaa kuluneesta kesästä ja toivottaa kaikille oikein antoisaa talvikautta! Kesää 2018 kohti!

http://hukteatteri.fi/

 

Posted in Other | Comments closed

Fantasiamusikaali Fauni valloittaa syksyllä

Fauni on ainutlaatuinen kotimainen fantasiamusikaali, jonka kantaesitys nähdään 13.10.2017 Tampereella Sampolan juhlasalissa.

Fauni on uusi, lumoava fantasiamusikaali, joka soveltuu yli 7-vuotiaille ja täyttää loka-marraskuun viikonloput 15 esityksellä. Sampolan juhlasalin syksyn ohjelmiston kohokohta on täynnä laulun ja tanssin riemua. Näyttävä musikaali on toteutettu poikkeuksellisen modernilla tekniikalla: lavastus luodaan pääosin huippuluokan videotykeillä.

Debyyttinsä teatterin lavalle käsikirjoittajan ja tuottajan kengissä tekevä 33 – vuotias Tamperelainen Teemu Alanen on ensimmäiseltä koulutukseltaan liikennelentäjä. Tie vei kuitenkin taivaalta pokeriammattilaisen ja sijoittajan kenkiin, jonka parissa mies on voinut rakentaa uraansa myös esittävän taiteen parissa. Faunin, pokerin ja sijoittamisen rinnalla mies opiskelee metodinäyttelemistä Lontoossa, sekä laulutekniikkaa Kööpenhaminassa.

– Olin jo pitkään miettinyt oman produktion tuottamista ja käsikirjoittamista kun visio videotykeillä lavastettavasta musikaalista iski. Olen kasvanut tietokoneiden, roolipelien ja fantasiakirjallisuuden keskellä, joten visuaalisuuteen nojaava fantasiamusikaali oli luonnollinen suunta produktiolle. Fauni on ammentanut paljon vaikutteita Disneyn animaatioista ja suurista Lontoon West End-musikaaleista. Disneyn animaatioissa on aina kiehtonut se miten ne on onnistuttu tekemään koko perheelle. Tarinat on yleensä kirjoitettu niin, että aikuisille on oma taso huumoria ja kerrontaa. Lapset taas saavat nauttia hienosti tehdystä sadusta. Nykyajan videotykeillä on mahdollista luoda erittäin upeita lavastuksia, kun niitä yhdistää sopivasti perinteisiin lavaste-elementteihin. Videotykkilavastus sopii erinomaisesti visuaalisesti rikkaaseen fantasiamusikaaliin ja taiteellinen työryhmä innostuikin ideasta heti. Sampolan juhlasali soveltuu ensiluokkaisen tekniikan ja kokonsa ansiosta erinomaisesti tällaiseen produktioon, käsikirjoittaja-tuottaja Teemu Alanen kertoo.

Fantasiamaailmaa ja musiikkia yhdistelevä tarina kertoo ihmissuden puremasta Fauni Tulensielusta, joka tarvitsee parannuskeinon täysikuuhun mennessä. Keijukylän vanhin lähettää Keiju Kultasydämen mukaan oppaaksi etsimään vastalääkettä. Kultasydän on myös metsän lapsi, jonka syntymään liittyy vuosisatoja vanha ennustus. Onkin korkea aika, että Kultasydän pääsee tutkimaan mitä metsä kätkee sisäänsä. Tarina seuraa kaksikon seikkailua läpi metsän täysikuun lähestyessä uhkaavasti. Tunteet alkavat myös tarinan edetessä lämmetä, mutta voivatko fauni ja keiju elää yhdessä? Fauni–fantasiamusikaali on toteutettu eritaustaisten ja eri-ikäisten näyttelijöiden, laulajien ja muusikoiden, sekä taiteellisen työryhmän saumattomana yhteistyönä. Musikaalissa kuullaan uusia sävellyksiä ja nähdään upeissa lavasteissa ja puvuissa myös taitavasti toteutettuja koreografioita ja taisteluita.

Musikaalin ohjauksesta vastaa FM Disa Kamula, jonka viimeisin suuri näyttämöteos Parsifal kantaesitettiin Tampere-talon Isossa salissa keväällä 2015.

Ensi-ilta Sampola-salissa perjantaina 13.10. klo 19.

Esitykset Sampolan juhlasalissa, osoitteessa Sammonkatu 2, 33540 Tampere : 13.10.2017 – 26.11.207

Liput: Tickemaster

Facebook: www.facebook.com/faunimusikaali

Instagram: @faunimusikaali

 

 

Posted in Other | Comments closed

Jukka Puotilan kesäkiertue 2017 kiertää Suomen kauneimpia kesäteattereitaNäyttelijä Jukka Puotila lähtee ensimmäistä kertaa ulkoilmakiertueelle hänen huippusuositun stand up- ja imitaatioshown puitteissa. Kaikkiaan yhdeksälle paikkakunnalle ylettyvä kiertue alkaa perjantaina 16.6. Rovaniemeltä ja päättyy lauantaina 8.7. Lappeenrantaan.

Kiertueelle on valikoitu mukaan Suomen kauneimpia kesäteattereita, joissa kaikissa yhdistävänä tekijänä on kuitenkin Suomen kesän arvaamattomuuden vuoksi katetut katsomot. Matkan varrelle mahtuu käytännössä lähes ainoastaan esiintymispaikkoja ja paikkakuntia, joissa Puotila ei ole aiemmin esiintynyt.

”Suomen suvessa kesäteatterilavat ovat hyvin uniikkeja paikkoja, joiden tunnelma niin katsojille kuin esiintyjillekin hakee vertaistaan”, kertoo Puotila. ”Odotan myös innolla päästä esiintymään minulle täysin uusissa paikoissa”, jatkaa Puotila.

Jukka Puotilan uskomattoman laaja repertuaari eri hahmoja, ääniä ja tarinoita takaavat sen, että esitykset ovat aina erilaisia ja elävät vahvasti yleisön reaktioiden mukana. Esitys on myös aina äärimmäisen ajankohtainen, jossa päivänpolttavimmat asiat tulevat käsitellyiksi unohtamatta Puotilan imitoimia klassikkohahmoja.


Kiertuekalenteri:

Pe 16.6. Ounaspaviljonki, Rovaniemi

La 17.6. Uittoareena, Joensuu

Ke 28.6. Halkosaaren kesäteatteri, Lappajärvi

To 29.6. Valkeakosken kesäteatteri, Valkeakoski

Pe 30.6. Laajavuoren kesäteatteri, Laajavuori

Ke 5.7. Emma teatteri, Naantali

To 6.7. Naisvuoren kesäteatteri, Mikkeli

Pe 7.7. Kievarin kesäteatteri, Äänekoski

La 8.7. Lappeenrannan kesäteatteri, Lappeenranta

 

Kiertueen kaikkien paikkakuntien liput ovat nyt myynnissä, jota koskien tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.jukkapuotila.fi

Posted in Other | Comments closed

Kotimainen Kyrsyä – Tuftland elokuva Cannesiin

Suomalainen Kyrsyä – Tuftland elokuva on laajasti näkyvillä tällä viikolla Cannesin Marché du Film-tapahtumassa. Cannesiin elokuvaa markkinoimaan matkustaa 9 henkilöä, joka on harvinaisen suuri määrä suomalaiselle elokuvalle.

“Yhteydenottoja on tullut jo paljon ja ollaan erittäin innoissamme siitä, että mitä tässä tulee elokuvan kansainvälisen levityksen suhteen tapahtumaan” – iloitsee elokuvan ohjaaja Roope Olenius.

Kyrsyä – Tuftland elokuva on sekoitus trilleriä, mysteeriä ja junttikauhua varustettuna Twin Peaks -tyylisellä mustalla huumorilla. Se on suomalainen mukaelma elokuvista kuten The Wicker Man ja Rosemaryn Painajainen. Roope Oleniuksen ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään mm. Veera W. Vilo, Saara Elina ja Miikka J. Anttila. Osa pääosanäyttelijöistä julkaistaan loppukesästä johtuen näyttelijöiden muista työprojekteista.

 
tuftland.com
facebook.com/tuftland
instagram.com/kyrsya.tuftland

Posted in Other | Comments closed

INDIAN DANCE FESTIVAL 2017 TAMPERE.

 

22- 28.5.2017 Tampereen valtaa intialainen musiikki, tanssi, Bollywood, ilo ja makuaisteja hivelevä ruoka!

Indian Dance Festival 2017 on värikäs kansainvälinen ja tamperelainen tanssifestivaali, joka elävöittää Tampereen ja Suomen kulttuuritarjontaa keräämällä yhteen intialaisen tanssin harrastajat sekä ammattilaiset Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma on vuosittain toistuva perinne, jolla pyritään myös kehittämään eri-ikäisten ja eri kulttuurista tulevien ihmisten välistä yhteistyötä ja tukea suvaitsevaisuutta ja monimuotoisuutta ilon ja hymyn kautta. Tampereen Indian Dance Festival on pohjoismaiden suurin alan tapahtuma.

Festivaali on viikon mittainen: 22.- 28.5.2017, ja jokaiselta päivältä löytyy ohjelmaa koko perheelle!

Järjestäjänä toimii Indian Dance Festival ry yhteistyössä Danny’s Bollywood Dance Crew’n kanssa. Tampereen kaupunki ja Intian suurlähetystö tukevat vahvasti festivaalin toteutumista. Tapahtuman kummi ja suojelija on Intian suurlähettiläs Mr. Ashok Kumar Sharma.

Festivaalikävijät saavat nauttia koko viikon kestävästä ohjelmasta, johon kuuluu mm. 200 tanssijan flashmob vihreiden arvojen puolesta, joogapäivä, elokuvapäivä ja ilmainen koko perheen tapahtuma Pakkahuoneella. Nämä tapahtumat ovat yleisölle ilmaisia. 

Viikonloppuna vuorossa ovat kansainvälisten tähtien tanssiworkshopit, Bollywood-bileet, sekä huikea Indian Dance Festival Show Night. Nämä tapahtumat ovat maksullisia, lippujen hinnat 26 e/22e/15e. Tiketti ja Lippu.fi.

Perhepäivässä, Workshop-päivissä ja Show Nightissa on ohjelman lisäksi tarjolla intialaista ruokaa, koruja, mausteita ja vaatteita.

Kansainväliset kutsuvieraat:

Kaikki kutsutut taiteilijat ovat tunnettuja intialaisten tanssien alalla ja ovat omalta osaltaan vieneet lajia eteenpäin maailmalla. Raymond Kallanan on vieraillut lukuisissa intialaisissa televisio-ohjelmissa ja niittänyt mainetta ympäri maailmaa kansainvälisissä tanssikilpailuissa. Hänen ryhmänsä edusti Intiaa World Hiphop Dance Championship -kilpailussa. Melvin Louis on karismaattinen nouseva You Tube -tähti Mumbaista, Bollywood-teollisuuden kehdosta. Melvinin tanssivideot saavat jopa yli 20 miljoonaa katsojaa. Svetlana Tulasi on tunnettu Ukrainassa ja Venäjällä lukuisten televisio-ohjelmien tanssijana ja koreografina, myös hän on suosittu sosiaalisessa mediassa. Anna Dimitratou on kotimaassaan Kreikassa suosittu näyttelijä ja maan ensimmäisen Bollywood-tanssiakatemian perustaja. Mayuri Indian Dance Group -tanssikoulu on toiminut Petroskoissa jo 30 vuotta. Ympäri maailmaa esiintyvän koulun ohjelmisto koostuu yli 200:sta esitysnumerosta ja he ovat tänä keväänä mukana Venäjän suurimman televisiokanavan Rossija 1:n huippusuositussa tanssirealityshowssa “Everybody Dance!”. Mayuri Indian Dance Group tanssikoulu on erinomainen esimerkki maailmanlaajuisesti pitkäjänteisestä työstä intialaisen tanssin parissa.

Päiväkohtainen ohjelma Indian Dance Festival 2017 Tampere:

Maanantaina 22.5. klo 15.30–17.00 alkaen (Näsinpuisto Tampere) festivaalin avajaiset. Päivän teemana on Suomi100, luonnonsuojelu, vihreät arvot sekä hyvän tekeminen Tampereen kaupungille. Festivaalit starttaa massiivinen flashmob-numero. Flashmob-tanssinumeroon ottaa osaa noin 200 tanssijaa, jotka ovat mm. Danny’s Bollywood Dance Crew’n oppilaita ja iltapäiväkerholaisia sekä yliopiston opiskelijoita. Raikkaan ja hauskan tanssituokion jälkeen on vuorossa Intian suurlähettilään Mr. Ashok Kumar Sharman puheenvuoro. Avajaisten tähtihetki on muistopuun istuttaminen Näsinpuistoon. Tapahtuma saa myös oman muistopenkin Suomen ja Intian ystävyyden, Suomi100 hankkeen, vihreiden arvojen ja Indian Dance Festivalin merkeissä. Tapahtumaan osallistuvat lapset saavat mukaansa teemaan kuuluvia pikkulahjoja kotiin vietäväksi.

Tiistaina 23.5. klo 17.30–18.30 GoGo City (Hämeenkatu 9, Tampere) joogapäivä livesoittajan säestyksellä. Jooga sitarin luoman maagisen tunnelman kanssa tuo Intian ainutlaatuisella tavalla lähemmäs kaikille osallistujille. Tämä on erinomainen tapa tutustua lähemmin intialaiseen kulttuuriin rennossa jooga-hengessä.

Keskiviikkona 24.5. klo 18.00 - 21.00 Elokuvateatteri Cinola/Hervanta (Lindforsinkatu 1-3, Tampere) on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua intialaiseen elokuvaan. Elokuvateatteri Cinolassa esitetään yleisölle ilmainen ja avoin, kansainvälisiä palkintoja voittanut Bollywood-elokuva Tanu Weds Manu. Intia on suurin elokuvien tuottaja maailmassa.

Torstai 25.5. Indian Dance Festivalin Perhepäivä Tampereen Pakkahuoneella klo 14–17.

Kaikille ilmainen ja avoin tapahtuma järjestetään Tullikamarin Pakkahuoneella. Perhepäivässä koet Intian kaikilla mausteilla: ohjelmaa, ruokaa, mausteita, vaatteita ja koruja kaiken ikäisille. Perhepäivä toteutetaan yhteistyössä Kulttuurikeskus Rullan, Tampereen kaupungin ja muiden tamperelaisten palveluyritysten kanssa.

Perjantai 26.5. Workshopit klo 17.00–21.15 Tullintorin kauppakeskus 3.krs Danny`s Bollywood Dance Studio.

Perjantaina alkavat kutsuttujen taiteilijoiden ensimmäiset workshopit ja festivaaliviikonlopun alkamisen kunniaksi järjestetään Bollywood-bileet Tampereen keskustan yökerhossa (paikka julkistetaan lähempänä ajankohtaa).

Lauantai 27.5. klo 11.00–21.00 on pyhitetty tanssiworkshopeille. Workshopit ovat maksullisia.

Workshopeissa on myös intialaisen ruoan, mausteiden, korujen ja vaatteiden myyntiä.

Sunnuntaina 28.5. Klo 18.00–20.00 Tampereen Pakkahuone. Tanssintäyteinen viikonloppu huipentuu Show Night- tanssigaalaan jossa tulee olemaan yhteensä arviolta yli 200 esiintyjää. Luvassa on visuaalisesti upea, yllätyksellinen ja positiivista mieltä tuottava spektaakkeli, johon jokainen esiintyjä antaa palan omasta tanssin riemustaan. Tapahtuma antaa myös lapsille kosketuksen tanssin maailmaan. Danny’s Bollywood Dance Crew on tärkeä toimija Tampereen kaupungille ja lavalla esiintyvät tanssikoulun iltapäiväkerholaiset kaikista iltapäiväkerhojen toimintapisteistä (Tullintori, Ylöjärven Siivikkalan koulu ja Veittijärven koulu, sekä Nokialla Harjuniityn koulu) sekä HIP-toiminnassa mukana olevat lapset. Yhteensä tapahtumassa tulee esiintymään lähemmäs 100 tamperelaista lasta. Tapahtumassa esiintyvät myös Danny’s Bollywood Dance Crew’n aikuisryhmät ja alan parhaimmat ryhmät Suomesta. Sunnuntaina on myös intialaisen ruoan, mausteiden, korujen ja vaatteiden myyntiä. Sisäänpääsy maksullinen.

Festivaaliohjelman lisäinfo:

www.indancefest.com

www.facebook.com/indiandancefestival/

Posted in Other | Comments closed